Wie is die vrouw?

De vrouw van beneden is het alter ego van Anneke de Bundel. Geboren in Vlaanderen en opgegroeid aan de noordkant van de grens. Een voorval waarvan ze nooit helemaal herstelde. Verdiende haar eerste loon in communistische Joegoslavië, studeerde Spaans in het decennium na Franco en ontmoette de liefde van haar leven in het New York van de Twin Towers.

Haar specialiteit zijn columns en de verhalende journalistiek. Onderwerpen liggen op het snijvlak van reizen en cultuur en gaan over mensen.

Het zijn portretten van mensen die worstelen, mensen die uit beeld dreigen te raken. Ze zijn op zoek naar geluk. Meestal tegen de stroom in. Soms gaan ze fysiek op reis. Soms verplaatsen ze zich slechts in hun hoofd naar een verleden waar het beter was. En soms is geluk gewoon te vinden bij de bouwmarkt, om de hoek.

Ze woont als stadse aan de rand van de Achterhoek en in een geitenschuur in Extremadura, beneden aan een pad. Want het leven gaat nooit zoals gepland. Toch?

Ze schreef twee boeken en geeft les, maar dat laatste weet niemand. Zelfs haar leerlingen niet.

Beeld: Oscar Keys – Illustratie logo: Flos Vingerhoet

Omdat je van verhalen houdt…

Omdat je wel wil lezen, maar niet steeds wil kijken of er al een nieuw verhaal is. Laat je e-mail achter en je krijgt een nieuw verhaal gewoon in je brievenbus.