Publicatie Seasons

Zijn er bladen waarin je graag publiceert? Ja, als ik het voor het kiezen had, waren dat Columbus Travel Magazine en Seasons. In Columbus stond ooit mijn verhaal over Nieuw Orleans waarvoor ik ook een prijs won. Maar Seasons is een primeur.

Seasons heeft in zijn uitgave van maart ons verhaal over het vrouwenmatriarchaat op het eiland Kihnu geplaatst. Een verhaal dat ook is opgenomen in Eiland blues, ons boek over eilanden op 60 graden noorderbreedte.

Seasons

Het is een bijzonder Ests eiland waaraan ik warme herinneringen koester. Ook omdat een aantal muzikanten van het eiland naar Nederland kwamen om onze boeklancering muzikaal te omlijsten.

Fragment: ‘Vrouweneiland’, luidt de bijnaam van Kihnu. ‘Het laatste matriarchaat’, lispelt Google. Over mannen rept niemand. Die vertoeven onzichtbaar in de coulissen van de vrouwenlevens. Een eiland met alleen maar vrouwen. Dat kan niet waar zijn.

Tekst Anneke de Bundel – Beeld: Nicole Franken

Share at:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Omdat je van verhalen houdt…

Omdat je wel wil lezen, maar niet steeds wil kijken of er al een nieuw verhaal is. Laat je e-mail achter en je krijgt een nieuw verhaal gewoon in je brievenbus.