Bijzondere accommodaties in Nederland, 7 hotspots

Wij legden al op heel wat plekken ons hoofd neer: pipowagens, jurts, oververhitte appartementjes, schepen en rare bouwsels. We besloten de Nederlandse plekken eens bij elkaar te rapen.

Helaas bleken twee van de bijzondere plekken er niet meer te zijn. Tijd dus voor nieuwe avonturen maar met deze tips kunt u alvast even vooruit.

Bijzondere accomodaties in Nederland

1.  Moddergat

Aan het einde van de wereld, daar waar Nederland in zee tuimelt ligt Moddergat. Een lief klein dorpje tegen de dijk die het land van de Waddenzee scheidt. Wij gingen er wadlopen en sliepen er in een lief huisje bij Caroline. Zelfvoorzienend en vol boeken ingericht. Voor wie van rust en ruimte houdt en eeuwig wil lezen.

Afscheiding dijk in Moddergat

2. Pipowagen in Vorden

We mochten al herhaaldelijk onze zigeuner-genen de vrije teugel laten en in een pipowagen slapen, zowel in Nederland als ver daarbuiten. Helaas wordt de wagen waar dit verhaal op gebaseerd is niet meer bij airbnb aangeboden.

Jammer want deze stond eenzaam in een natuurgebied in Wesepe. Alleen al om die plaatsnaam wil je er in een woonwagen verblijven. Maar we vonden een andere niet ver er vandaan. Hier kun je ook volledig wifiloos één met de natuur kunt worden.

Camping Wesepe

3. Lucy cubes in Deventer

Een stuk sjieker maar ook een stuk duurder zijn de Lucy cubes in Deventer, waarover onze Deventer local ons tipte. Prachtige slaapplekken die een kunstwerk op zich vormen. Het betreft losse slaapkamers in een urban setting die over de haven of de stad uitkijken.

4. Overnachten bij Villager

Je mag nog net niet bij haar in bed stappen, maar het is mogelijk om met Villager onder een dak te slapen. Als ze tenminste niet op pad is.

Ze runt naar haar schrijvende bestaan ook een Bed&Breakfast. Niet te duur wel gezellig en aanschuiven voor een maaltijd, kan ook altijd.

5. Slapen op de plek van Haarlemse Kenau

Je hoofd willen neervlijen waar de Haarlemse Kenau dat ook deed? Je weet wel Kenau Simonsdochter Hasselaer, die tijdens het Beleg van Haarlem heldhaftig strijd leverde tegen de Spanjaarden. Dan ben je op nummer 59 van de Spaarnwouderstraat aan het goede adres. Onze local uit Haarlem, tevens fotograaf voor Haerlems bodem, tipt deze accommodatie die tevens ook een galerie is.

6. Huizenruil Rotterdam

Eigenlijk hoef je helemaal niet naar Rotterdam als je aan huizenruil doet, want de wereld ligt aan je voeten. Zie de diverse verhalen die we er over schreven. Maar ja met ons hart in de havenstad waar we allebei onze roots hebben, willen we toch een prachtig plekje op het Noordereiland jullie niet onthouden. Deze en zoveel andere bijzondere plekken maken het de moeite waard lid te worden van huizenruil.

Rotterdam Europese stad |Rotterdam European city |

7. Campsterdam

Kamperen en toch vlak bij Amsterdam zitten? Het kan bij Campsterdam op de NDSM-werf. Hier kun je slapen in een boot, een hippietrailer of een mercedesbusje of een circuswagen. In een loods zijn een bar, douches en heerlijke banken ondergebracht.

Aan de overkant van het IJ ligt Amsterdam maar dat heb je eigenlijk niet nodig want op de NDSM is genoeg te doen. Zoals tot 3 december de expositie bekijken van foto’s uit ons boek bij Pllek.

Amsterdam-Noord tips

Tekst: Anneke de Bundel – Beeld Nicole Franken en Anneke de Bundel

 

Share at:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omdat je van verhalen houdt…

Omdat je wel wil lezen, maar niet steeds wil kijken of er al een nieuw verhaal is. Laat je e-mail achter en je krijgt een nieuw verhaal gewoon in je brievenbus.