Slapen in Valencia

Er zijn maar weinig mensen die in Valencia met hun hoofd omhoog zullen lopen. Toch is dat zeer de moeite waard ontdekten wij tijdens ons verblijf. Want wat zijn toch al die bijzondere torentjes met hun glimmende daken op de flatgebouwen?

Valencia – We gingen op onderzoek uit. Midden op straat bleven we staan en wezen dan op zo’n gebouwtje met een blauw glimmend keramieken dak of een groen glinsterend torentje. “Wat zijn dat?”, vroegen we voorbijgangers.

De meeste Spanjaarden haalden hun schouders op. “Rommelhok”, mompelden ze dan. Veel Valencianen gebruiken de torentjes als opslagplaats zoals anderen een schuurtje gebruiken.

Slapen in Valencia

Petra van Mullekom die jaren geleden op de bovenste verdieping van een appartement neerstreek, de ático, besloot dat haar torentje een beter lot verdiende.

Samen met haar Siciliaanse man die architect is, knapte ze het torentje op en transformeerde het tot een klein paleisje dat wordt verhuurd als hotelkamer: de Towersuite. Niet slapen in Valencia maar erboven dus.

 

Eerlijk gezegd vonden wij het een plek om vooral wakker te blijven en van de sterren te genieten. Omdat je op de 11e verdieping zit, hoor je niets van het geruis van de stad.

De fraaie binnenstad

Het torentje is gelegen op een ruim dakterrras vanwaar je 360 graden over heel Valencia uitkijkt. De zee, de fraaie binnenstad, het ligt allemaal aan je voeten. Een zeebriesje blaast zachtjes tegen de gordijnen en overal zie je de lichtjes van de stad.

Ontbijten terwijl de boten uit de haven varen? Of dineren met kaarsjes aan op het terras tussen Siciliaanse vijgcactussen, palmpjes  en aloe vera?  Benvingut a Casa Torre Valencia! Wordt het uitzicht je te machtig, kun je altijd relaxen in het ronde mediterrane bad een verdieping lager.

En wil je toch van het dak af? De eigenaresse is gids en organiseert originele fietstochten door Valencia.

Tekst: Anneke de Bundel – Beeld: Nicole Franken

Meer Valencia? Lees ook:

Over dit appartement:

  • Gelegen aan de Gran Via van Valencia
  • Ruime lichte 2-persoonskamer op dakterras
  • Zeer rustig en koel door de hoogte
  • Gedeelde keuken en badkamer met eigenaars
  • 50 euro per nacht voor 2 persoon
  • 30 euro per nacht voor 1 persoon
  • Reserveren: casatorrevalencia@gmail.com
Share at:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Omdat je van verhalen houdt…

Omdat je wel wil lezen, maar niet steeds wil kijken of er al een nieuw verhaal is. Laat je e-mail achter en je krijgt een nieuw verhaal gewoon in je brievenbus.